Srbijanac prijavio policiji da mu je u dvorištu krokodil

81

Kako se navodi u policijskom zapisniku, čuvari reda iz ispostave na Detelinari izašli su na teren po ovoj prijavi

Jedan 42-godišnji muškarac svojim je pozivom policiji napravio haos na društvenim mrežama.

Naime, sve se dogodilo 9. decembra u Kisaču, prigradskom naselju Novog Sada, kada je ovaj muškarac pozvao policiju i zatražio pomoć, jer se u njegovom dvorištu nalazi aligator ili krokodil.

Kako se navodi u policijskom zapisniku, koji je nasmijao svakog ko ga je pročitao (a čija je vjerodostojnost potvrđena za srbijanske medije), čuvari reda iz ispostave na Detelinari izašli su na teren po ovoj prijavi.

Međutim, po izlasku službenika MUP-a na teren, 42-godišnji muškarac koji je prijavio “aligatora ili krokodila” malo je promijenio svoju priču. Policajcima je izjavio da je ”prošlo jare najvjerovatnije zelene boje, pa mu se učinilo da se radi o aligatoru”.

“Ugroženi” je, kako se navodi u zapisniku, bio pod vidnim dejstvom alkohola.

Priča o muškarcu koji je vidio aligatora u svom dvorištu, odnosno “najvjerovatnije jare zelene boje”, brzo se proširila društvenim mrežama, izazivajući šaljive komentare, ali i procjene koje to piće može da izazove da se nekome priviđa aligator, ili, ako je utješnije, jare zelene boje.

Na Facebooku se, piše 021.rs, pojavio i događaj “Lov na aligatore u Kisaču”, jer, kako stoji u opisu, u Kisaču se pojavilo više aligatora, te su mještani u strahu. “Lovcima” je objašnjeno i da se krokodil nakon nekog vremena “kamuflira u zeleno jare s rogovima”.