Zbog njega odjeća ne miriše: Je li vam ovaj dio na veš-mašini čist

100

Upravo je ovo bila tema na jednom stranom forumu gdje su žene prilagale i fotografije na kojima se vidi koliko su njihove gume “nastradale”

Je li muku mučite s pranjem veša – i pored toga što je svježe opran i što ste koristili skup prašak i dobar omekšivač, on i dalje ne miriše? Ili, još gore – ima čudan, neprijatan miris kada ga izvučete iz mašine?

Za ovo je “krivac” guma koja se nalazi odmah iza vratanca veš-mašine, a koju malo ko održava i čisti, te se ovdje vremenom nakupljaju gljivice kojih se poslije veoma teško otarasiti.

Prljavština se uglavnom sakuplja upravo na ivicama, ali i ispod ove gume, pa može da se desi da se na ovom dijelu nakupi buđ.

Upravo je ovo bila tema na jednom stranom forumu gdje su žene prilagale i fotografije na kojima se vidi koliko su njihove gume “nastradale”, te su se obratile za pomoć i zatražile savjet.

– Probala sam to da skinem sirćetom, ali bez uspjeha. Bojim se da upotrijebim bilo šta agresivnije, da ne bih oštetila gumu – objasnila je jedna od članica foruma, a mnogi su joj priskočili u pomoć, preporučujući izbjeljivač, sodu bikarbonu, ulje karanfilića…

Ipak, ne postoji provjeren korak koji može otkloniti buđ ili gljivice s gume, ali se savjetuje da vrata mašine uvijek budu otvorena kada ne perete veš te da je dobro očistite jednom sedmično.