Vlašić ruši sve rekorde

335

Ni najstariji mještani Vlašića ne pamte gužve kakve su zabilježene za novogodišnje praznike na ovoj bh. planini ljepotici.

Kolone automobila duže od tri kilometra napunile su hotele i džepove turističkih radnika, koji sada zadovoljno zbrajaju rezultate novogodišnjih praznika.

Da su svi rekordi oboreni potvrdio je i Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, koji je naglasio da Vlašić odavno nije samo skijaška nego destinacija masovnog turizma.

Otvorenje skijaške sezone i posebno novogodišnji praznici oborili su sve rekorde do sada. Posjećenost je bila iznad svih očekivanja i to je samo još jedan dokaz da je Vlašić postao destinacija masovnog turizma, gdje ljudi ne dolaze samo skijati, nego traže zabavu za cijelu porodicu – rekao je Matošević. Posebno je istakao da su sa skromnim budžetom organizirali vrhunsku zabavu.

Sa samo 4.000 maraka napravili smo novogodišnju zabavu koja je privukla 10.000 ljudi. Dakle, ako se radi strateški, nisu potrebna neka velika sredstva da se organizira dobra fešta o kojoj će se pričati – kazao je Matošević.Prema njegovim riječima, najbrojniji gosti godinama na ovoj bh. planini su Hrvati, što je i ova godina pokazala.

U posljednje tri godine oni čine više od 50 posto u ukupnoj strukturi stranih gostiju. Također bih napomenuo i našu dijasporu, posebno ljude koji gravitiraju Zenici i Tuzli, a koji su godinama naklonjeni Vlašiću – kazao je Matošević.

Puni hoteli, staze i ski-liftovi u funkciji, pregršt turista sljedećih mjeseci bit će jamac dobre zabave na ovoj planini.

Prema svim najavama, očekuje se nastavak dobrog trenda i nova rekordna sezona.

Siječanj u vlašićkim hotelima odavno je popunjen, a naredne dane ćemo lansirati novi val propagande kojim ćemo nastojati napuniti veljaču i ožujak – najavio je Matošević, prenosi Avaz.ba.