ZiraatBank BH osigurala donaciju povodom 119. godišnjice KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave

32

ZiraatBank BH je povodom 119. godišnjice sarajevskog Doma za nezbrinutu djecu Bjelave osigurala vrijednu donaciju, te najavila nastavak podrške pomenutoj ustanovi. Sredstva su iskorištena za prijeko potrebno renoviranje kuhinje, kako bi se stekli optimalni uslovi za zdravu ishranu štičenika doma. Na ovaj način, ZiraatBank je nastavila realizaciju aktivnosti na polju društveno odgovornog poslovanja.

Predsjednik Uprave Yusuf Dilaver je preuzeo zahvalnicu koju mu je uručila Belma Ahmagić, direktorica KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

– Nedavno sam na jednom prijemu upoznao jednog mladog fotografa. Rekao mi je da je odrastao u jednom sirotištu u Sarajevu i da svoj uspjeh duguje vođstvu i pomoći koje mu je pružila jedna dobrotvorna organizacija. Bio sam veoma impresioniran te sam u ime Ziraat Banke BH počeo razmišljati kako da pomognemo institucijama koje odgajaju ovu djecu za koju vjerujem da će stasati u buduće umjetnike, poslovne ljude, stručnjake i evo nas danas tu. Znamo da je ovo samo mali doprinos, ali se isto tako nadamo da će za ovu djecu predstavljati simbol spoznaje i ulijevanja nade da negdje postoje ljudi i institucije koji misle na njih. Mi kao subsidijarna banka finasijske grupacije Ziraat Turska koja postoji 155 godina, u Bosni i Hercegovini već 22 godine nastojimo pružati podršku ekonomiji zemlje. Kao porodica Ziraat Bankasi, koja u svakoj prilici nastoji da bude više od banke, u svakom smislu ćemo nastavit da podržavamo kulturu, umjetnost, sport, dakle društveni život koliko i ekonomiju ove zemlje. Unaprijed se zahvaljujemo svima onima koji će zajedno sa nama koračati na ovom putu kojim smo krenuli kako bi postali više od banke, ustrajni u svom cilju da budemo veoma dobra banka. Ujedno izražavamo i zahvalnost rukovodiocima ove institucije, što su nam omogućili da s vama podijelimo ove naše nade, kazao je Yusuf Dilaver.

 

 

„ZiraatBank kao društveno odgovorna institucija, kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Nadamo se da će ova donacija biti poticaj i ostalim uspješnim kolektivima da pruže svoj doprinos u sličnim projektima, kako bi naši najmlađi jednog dana izrasli u velike lidere naše domovine i karaktere koji će biti osjetljivi prema ugroženim kategorijama. Cijeneći misiju ovog doma, koja je posvećena djeci bez roditeljskog staranja te djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, pokušat ćemo na različite načine podržati njihov rad“, izjavili su iz Sektora marketinga.

ZiraatBank BH će i ubuduće podržati realizaciju prioritetnih projekata, te na taj način dodatno potvrditi slogan „Više od banke“.

Izvor: avaz.ba