EMOTIVNO PISMO SUPRUGE KOJE BI SVI TREBALI DA PROČITAMO

62

Divne riječi supruge koja je zastala i podsjetila se koliko su zajedničkih snova o životu ona i njen partner već ostvarili.

Dragi moj,

Na dan vjenčanja imali smo velike snove – o karijerama, o zajedničkom domu, porodici koju ćemo stvoriti, o putovanjima. Sve su to snovi i ambicije ka kojim stremimo i dan danas. I volim što smo takvi.

Ipak, mislim da ponekad zaboravljamo da smo tog magičnog dana imali i neke manje snove, koji nisu bili toliko vrijedni pažnje, a koji se odnose na svakodnevni život.

Sanjali smo kako ćemo se svakoga jutra buditi jedno pored drugog, kako ćemo stvoriti svoju porodicu i obezbijediti djeci odrastanje u sretnom domu. Sve ono u vezi sa jednim najobičnijim danom.

Kada pogledam oko sebe, shvatim da su se ti snovi, a da nismo ni primijetili, magično ostvarili.Da li shvataš da, dok trčimo za ostvarenjem velikih ciljeva u životu, imamo sve što smo ikada željeli?

Svakoga jutra se budimo jedno pored drugog, i to je ostvarenje sna.

Tvoje kćerke te pogledaju svojim krupnim plavim očima prepunim ljubavi, i to je ostvarenje sna.

Uspijevaš da me nasmiješ svakoga dana, pa i onda kada te napadnem zbog ostavljene odjeće na podu, i to je ostvarenje sna.

Vikendima zajedno sa djecom praviš palačinke koristeći svaku posudu koju pronađete, pa ostavite kuhinju kao da je upravo uragan prošao, a i to je ostvarenje sna.

Kada se najstarija kćerka vrati iz škole sa novom interesantnom pričom, bilo o razvitku leptira, piramidama ili djelovima tijela, i to je ostvarenje sna.

Naše kćerke bez imalo straha uskaču u more, i to je ostvarenje sna.

Naučio si da mi skuhaš savršenu kafu, i to je ostvarenje sna.

Dakle, ljubavi, odabrala sam ovaj trenutak da zastanem i zahvalim se na svim predivnim stvarima koje već imamo.

Zastala sam da napravim skladište svih snova koje smo uveliko ostvarili, i shvatila sam da, bez obzira što stremimo ka novim horizontima, ambicijama i ciljevima, jedno znam sigurno: upravo ovdje, sada, imam sve što sam ikada željela.

Hajde da ne propustimo te momente dok stremimo ka sljedećim.

Hajde da ne dozvolimo da propustimo divne zatvorene okice najmlađe kćerke dok spava.

Hajde da primijetimo kako trči za loptom i kako sa entuzijazmom gubi ravnotežu i pada.

Hajde da se smijemo njihovim facama umrljanim sladoledom i brkovima od mlijeka koje su pile.

Hajde da cijenimo momente kada ležimo i čitamo im priče pred spavanje.

Hajde da primijetimo magiju kad pokušavaju da jedu špagete, pa pola sosa završi na njihovom licu.

Hajde da naši dugoročni planovi ne staju na put onom što možemo cijeniti sada, u ovom trenutku: ovaj vikend i napravljeni zamak u pijesku, crtani filmovi nedjeljom ujutru, i jedna ručica koja nas vuče i želi to da nam pokaže.

Hajde da se radujemo slanim, ljepljivim, iscrpljenim malenim tijelima, koja cio automobil isprljaju pijeskom nakon dana na plaži.

Hajde da nađemo radost u mogućnosti da utješimo uplašenu dušu nakon košmara usred noći.

Hajde da budemo zadovoljni što nemamo mir i tišinu u domu, jer je prepun sretnog i veselog haosa, da nikad ne poželimo da bude drugačije.

To je sve što smo ikad željeli.

Dakle, dragi moj, danas, samo na trenutak, stala sam u sred svakodnevnog posla da zaista shvatim šta smo sve stvorili zajedno, bilo da su to velike ili male stvari.

I sve ih volim.

Upravo sada, u ovom trenutku, ne želim da gledam ka horizontu, ka narednom velikom cilju. Želim da budem upravo ovdje, sada, sa tobom, u ovom životu o kom smo uvijek sanjali.

A sada, može li ta jedna savršena šolja kafe?

S ljubavlju, tvoja voljena žena”.

Izvor: hayat.ba