TUKA S VRLODOBRIH 47.29 POBIJEDIO U DVORANI NA 400 M U ITALIJANSKOJ PADOVI

16

Zenički srednjeprugaš Amel Tuka pobijedio je na mitingu u italijanskoj Padovi u trci na 400 metara. Tuka je, u konkurenciji pet takmičara, pobijedio s vremenom 47.29, što je za ovu pripremnu fazu vrlodobar rezultat.

Njegov lični i bh. dvoranski rekord na 400 metara iznosi 47.14, čime je bio ispunio i normu i na 400 metara za Evropsko dvoransko prvenstvo u škotskom Glasgowu, koje počinje 1. marta, ali naš jedini osvajač svjetske medalje, bronzane sa SP-a iz Pekinga 2015. godine na 800 m, nema namjeru i nastupiti na 400 metara na EP-u.

Cilj mu je, kako ističe, samo se posvetiti trci na 800 metara.

– Zaista nisam očekivao ovakav rezultat. I ja sam iznenađen, pogotovo jer su iza mene naporne i teške pripreme u Portugalu – kaže Tuka, koji ističe kako su i on i trener Gianni Ghidini zadovoljni postignutim vremenom.

– Ovo nam daje podstrek da radimo još bolje i jače, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve pred ovu sezonu, koja će biti jako duga – napominje Tuka, koji će već 2. februara učestvovati i na dvoranskom atletskom mitingu u Francuskoj. Tada će trčati svoju omiljenu disciplinu 800 metara, piše Fena.

hayat.ba