ANONIMNI HUMANISTA DAROVAO NOVOROĐENČE SA 2.000 KM

43

Višečlanoj porodici Damjanović iz Kostajnice na području Doboja danas je uručeno 2.000 KM, poklon anonimnog darodavca koji želi da podstiče mlade bračne parove koji od januara dobiju treće ili četvrto dijete na području Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Danijel i Damjana su od 8. januara bogatiji za djevojčicu Metohiju, koja je četvrto dijete ove višečlane porodice, a krštena je 19. januara.

Zastupnik darodavca Saša Živanović rekao je novinarima da je do sada pristiglo mnogo zahtjeva koji, nažalost, ne ispunjavaju uslove darodavca.

On napominje da je u zahtjevu traženo da su djeca, treće ili četvrto, rođena od januara i da su krštena.

Anonimni darodavac najavio je poklon od 2.000 KM roditeljima trećeg ili četvrtog djeteta rođenog u ovoj godini na području Eparhije zvorničko-tuzlanske, navodi se u raspisu koji je sveštenstvu uputio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

U raspisu se navodi da darodavac moli sveštenike da na svojim parohijama podstiču mlade bračne parove na rađanje djece.

Roditelji treba da obezbijede iz nadležnog Matičnog ureda ovjerenu kućnu listu i od nadležnog sveštenika ovjerenu potvrdu da je dijete kršteno i da te dokumente preporučenom poštanskom pošiljkom dostave na adresu zastupnika – Živanović Saša, 74225 Osječani, a novac će dobiti putem pošte.

hayat.ba