OVO SU NOVE INFORMACIJE O POTRAZI ZA DJEČAKOM KOJI JE DANAS UPAO U NABUJALI POTOK

301

U naselju Begov Han kod Žepča danas oko 12 sati, dječak Ibrahim Mešeljević je, vozeći bicikl, danas upao u nabujali potok Mračaj. Niko ne želi povjerovati da je dječaka voda odnijela u rijeku Bosnu, ali uprkos tome pretraga se ipak vrši i u čamcima nizvodno prema Žepču duž Bosne.

Kako smo ranije objavili, dječakova majka je odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice. Voda je bila prejaka te nije uspjela u svojim namjerama.
Alarmirala je policiju i mještane koji su izašli na mjesto događaja. Na terenu su i pripadnici GSS-a Zavidovići i Žepče, Civilne zaštite Žepče, kao i Policijske uprave.Admir Bajraktarević, načelnik GSS-a Zavidovići, za Hayat.ba je kazao kako potraga trajati dok to vidljivost dozvoljava.

– Potraga se nastavlja i sutra kada ćemo i uz pomoć čamaca pretraživati teren. Nastavak potrage pozdrazumjeva „češljanje“ duž cijele obale, priobalna područja… Nadam se da će opasti vodostaj što će nam puno pomoći u pretragi. Pripadnici GSS-a Zavidovići sa svojim kolegama iz Žepča, Civilnom zaštitom, policijom, vatrogascima, ali i mještanima koji su se uključili u potragu za dječakom, dali su sve od sebe da ga pronađemo. No, zaista je voda prevelika i jaka što itekako otežava pretragu – kazao je Bajraktarević za Hayat.ba.

U potragu, kako smo već naveli, uključili su se i mještani tog žepačkog naselja. Nedugo nakon nemilog događaja, mještani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi spriječili da dječak završi u rijeci Bosni.
Dječakov bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je upao u potok.

Amidža dječaka je danas izjavio da su svi u vodi tražili dječaka.

– Sve smo pretražili, ali nikakvih rezultata nije bilo. Brat i snaha su završili na psihijatriji, kako i ne bi – izjavio je ranije kroz suze, vidno potreseni dječakov amidža.

RODITELJI DJEČAKA KOJI JE UPAO U VODU ZAVRŠILI NA PSIHIJATRIJI

Posljednje informacija o nestalom dječaku kojeg je odnijela vodena bujica kažu da je pročešljan dio terena u blizini mjesta gdje je dječak posljednji put viđen, te je u blizini tog mjesta pronađen i bicikl. Gost N1 bio je amidža dječaka koji je kazao:

– Čim sam saznao šta se desilo, to je bilo negdje oko 11 sati. Još mi je jedan rođak naišao, otišli smo uz rijeku. Ušli smo u vodu da ga tražimo, a za njim su pošli snaha i supruga od rođaka. Sve smo pretražili, ali nikakvih rezultata nije bilo. Brat i snaha su završili na psihijatriji, kako i ne bi – kazao je vidno potreseni amidža dječaka kroz suze.

Izvor:hayat.ba