(FOTO) U autobuskoj nesreći u Njemačkoj poginula jedna osoba, preko 60 povrijeđeno

170

Autobus u kojemu su bile 74 osobe vozio je iz Berlina u München za njemačku kompaniju FlixBus.Jedna je osoba poginula, a više od šezdeset je povrijeđeno, među kojima sedmero teško, u autobuskoj nesreći blizu Leipziga, na istoku Njemačke, priopćila je policija.

Nesreća se dogodila u nedjelju predvečer na autocesti A9 blizu Leipziga iz još neutvrđenog razloga, rekao je glasnogovornik mjesne policije.

Jedna je osoba izgubila život, a više od 60 ih je ozlijeđeno, među kojima sedmero teško, dodaje isti izvor.

Na snimljenim fotografijama vidi se prevrnuti autobus koji je probila zaštitna ograda. Nekoliko je helikoptera poslano radi evakuacije povrijeđenih.

Autobus u kojemu su bile 74 osobe vozio je iz Berlina u München za njemačku kompaniju FlixBus koja povezuje gradove diljem Europe, prenosi Hina.

epa07585431 The wreckage of a bus of Flixbus at the motorway parking area ‘Bachfurt West’ near Leipzig, Germany, 19 May 2019. The bus overturned for no apparent reason. According to the local police, one person was killed in the accident, and others seriously injured. EPA-EFE/ALEXANDER BECHER
epa07585511 Undertakers recover a body from the scene of an accident invovling a Flixbus at the motorway parking area ‘Bachfurt West’ near Leipzig, Germany, 19 May 2019. The bus overturned for no apparent reason. According to the local police, one person was killed in the accident, and others seriously injured. EPA-EFE/ALEXANDER BECHER