Islamska zajednica donirala 30.000 KM od kojih je “Merhamet” pripremio 8.200 obroka za migrante

19

Donacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 30.000 KM omogućila je “Merhametu” pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu (USK), prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu. Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor “Merhameta” Bihać je od ukupne donacije IZ u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima. Istovremeno, Regionalnom odboru “Merhameta” Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka.

Počastvovani smo što je Islamska zajednica i ovoga puta ukazala povjerenje “Merhametu” i što smo opet zajedno pomogli migrantima koji su svoje privremeno utočište našli u našoj zemlji. Značajna pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je “Merhametu” da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i “Merhamet” su zajedno nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život. Zahvaljujem se Islamskoj zajednici na povjerenju i raduje nas što je naša saradnja svakim danom sve tješnja i jača – istakao je Kenan Vrbanjac predsjednik Humanitarne organizacije “Merhamet”.

Podsjećanja radi, krajem maja je u Sarajevu potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO “Merhamet” MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u našoj zemlji.