Erdogan: Tursku neće preuzeti nitkovi koji su prodali dušu šejtanu

10

Sve dok budemo čuvali našu vjeru, našu historiju i našu kulturu, naše potomke, uz Božiju pomoć, niko ne može okupirati ovu zemlju i niko ne može porobiti ovaj narod. Tursku nikada neće preuzeti nitkovi koji su prodali dušu šejtanu, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u obraćanju večeras na istanbulskom aerodromu “Ataturk”, pred više desetina hiljada građana okupljenih na skupu u povodu obilježavanja tri godine od FETO-ovog izdajničkog pokušaja puča 15. jula 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom treće godišnjice neuspjelog pokušaja vojnog udara, širom Republike Turske jučer je obilježen Dan demokracije i nacionalnog jedinstva. Večerasnji skup u Istanbulu simbolično je upriličen na aerodromu “Ataturk”, aerodromu na koji je turski predsjednik Erdogan sletio u noći 15. jula, te se tamo obratio mnogobrojnim građanima.

Erdogan je, u pratnji supruge Emine Erdogan, stigao na istanbulski aerodrom nešto iza 20:00 sati po lokalnom vremenu, gdje su ga čekale na desetine hiljada okupljenih građana iz svih dijelova Turske.

Već od samog dolaska Erdogana na aerodrom, program je počeo učenjem odlomaka iz Kur’ana i salavata. Erdogan se potom pozdravio s grupom građana koji su 15. jula stali u odbranu domovine i demokratije. U pratnji Erdogana bili su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

 

saff.ba