EMIR BUZA, DJEČAK KOJI JE BOLOVAO OD KARCINOMA PONOVO U ŠKOLSKOJ KLUPI

797

Desetogodišnji Emir Buza, koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, kako kaže, dugo vremena ce pamtiti 2. septembar 2019. godine. Naime, ovaj hrabri djecak koji je pobijedio opaku bolest nakon lijecenja u klinici “Acibadem” u Istanbulu, jucer se ponovo vratio u školske klupe.

Njegovi roditelji prije nekoliko mjeseci privremeno su se preseli u Prijedor, tako da ce Emir školovanje nastaviti u školi “Branko Copic”. Emir je vanredno položio cetvrti razred u školi “Aleksa Šantic” na Saraj Polju u Sarajevu, a hrabri djecak istice da je odlicno prihvacen od novih školskih drugara.

– Kao da smo zajedno išli i prethodna cetiri razreda. Hvala puno svim dacima koji su me odlicno prihvatili. Lijepo je ponovo biti u školskoj klupi, a još ljepše kada sam prvi dan dobio peticu. Vecina djecaka i djevojcica bili su mi velika podrška kada sam se preselio u Prijedor, i oni su mi bili dodatna snaga da iz svega izadem kao pobjednik – kaže za Faktor Emir Buza koji dodaje da je ucenik V2 razreda.

Njegov otac Almir kaže da Emir i dalje mora voditi dosta racuna o zdravlju i da se treba pridržavati posebne ishrane.
Posljednjih mjeseci Emir je uspio ojacati svoj imunitet i sada je spreman za školu. Naravno, mora se posebno paziti prehlada i drugih virusa – kaže Almir Buza koji dodaje da ce Emir u septembru ici na redovnu kontrolu koju ce ovaj put najvjerovatnije obaviti u Zagrebu umjesto u Istanbulu.