Detalji ubistva pripadnice Granične policije BiH

156

Senad Basarić, osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije BiH, uhapšen je na području sarajevske općine Novi Grad tačnije na Dobrinji. Predat će nadležnom tužilaštvu.

Sumnjiči za ubistvo Irme Forić u stanu u naselju Dobrinja čije je tijelo pronađeno jučer.

Uhapšen je u akciji MUP-a KS u saradnji sa pripadnicima OSA-e. Locirali su ga putem SIM kartice odbosno mobilnog telefona.

Irmu je jučer u oko 16 sati u stanu pronašla njena kćerka. Sumnja se da je Basarić ubio nevjenčanu suprugu u ponedjeljak.

Jedna od komšinica nesretne Irme nam je ispričala da je čula njenu kćerku kako vrišti i plače, stalno ponavljajući: „Zaklao mi je majku!“.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj nevjenčani par imao je i ranije nesuglasica. Senad iza sebe ima jedan brak i otac je dvoje djece. Basarić, koji ima dvojno državljanstvo BiH i Njemačke, nakon zločina je pobjegao i za njim je raspisana potjernica. On je, inače, razveden i otac dvoje djece.

Nesretnu Forić u stanu je navodno pronašla njena kćerka dva dana nakon ubistva. Osumnjičenog za ubistvo pripadnice Granične policije BiH su komšije srele u haustoru.