Tuka uoci finala iz Dohe: Veceras cu trcati i za sve one koji nisu više s nama!

42

Najbolji bosanskohercegovacki atleticar Amel Tuka nastupit ce veceras u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Tuka, koji je jedan od favorita za osvajanje medalje, oglasio se na Facebooku uoci vecerašnjeg finala. Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Dragi moji Bosanci i Hercegovci! Ne mogu da vam dovoljno zahvalim na rijecima podrške koju mi pružate uoci vecerašnjeg finala, ali i tokom cijele sezone!

Sretan sam što znam da iza sebe imam armiju navijaca i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu kao da sam njihov najrodeniji!

Svi znate koliko mi sve ovo znaci i koliko sam radio da bih se uopce plasirao u finale i, hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni napunili srce, i meni i mojoj porodici, jer svaka vaša poruka podrške napuni oci suzama mojim najbližima, a cesto i meni!

Veceras cu dati sve od sebe da još jednom ispišemo stranice historije i u svakom trenutku cu u svojoj glavi cuti vaš glas, koji me bodri, koji me tjera naprijed, koji mi govori koliko sam sretan covjek što vas imam za vjetar u leda…

Veceras cu trcati i za sve one koji nisu više s nama! Osluškujem sve što se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile živote. Veceras bi, možda, i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugacije!

Zato veceras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trcim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote! Neka im je vjecni rahmet – napisao je Tuka.