VELIKI AMEL TUKA UPISAO SE U HISTORIJU, NAKON OSVOJENE MEDALJE

39

Amel Tuka je osvojio medalju u finalu svjetskog prvenstva u atletici koje se održava u Dohi. Naš najbolji atleticar u utrci na 800 metara u zaista teškoj konkurenciji osvojio je srebro i na taj nacin se velikim slovima upisao u historiju ovog sporta. Amel Tuka, je prije utrke pokazao da ima veliko srce jer je […]

Amel Tuka je osvojio medalju u finalu svjetskog prvenstva u atletici koje se održava u Dohi. Naš najbolji atleticar u utrci na 800 metara u zaista teškoj konkurenciji osvojio je srebro i na taj nacin se velikim slovima upisao u historiju ovog sporta.

Amel Tuka, je prije utrke pokazao da ima veliko srce jer je na svom Facebook profilu objavio da ce dati sve od sebe da ispiše stranice historije. Takoder, rekao je da ce trcati za tri osobe koje su u ponedjeljak u Hadžicima stradale u saobracajnoj nesreci.

Veceras cu trcati i za sve one koji nisu više s nama! Osluškujem sve šta se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile živote. Veceras bi možda i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugacije!Zato veceras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trcim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote! Neka im je vjecni rahmet – napisao je Tuka.
Važno je spomenuti da se utrka održala u prakticno nehumanim uvjetima.Jutros u devet sati temperatura je bila 32 stepena Celzijusa, dnevna je išla i do 40 stepeni, dok je za vrijeme utrke bilo 32 stepena Celzijusa uz veliku vlažnost zraka.

Nakon osvojene bronze u Pekingu 2015. godine Tuka je Bosni i Hercegovini donio i drugo odlicje sa završnice velikih takmicenja.Hvala ti Amele!