Izdavali vozačke dozvole bez položenog vozačkog ispita

28

Od šestero osumnjičenih koji su jučer uhapšeni zbog malverzacija prilikom izdavanja vozačkih dozvola, troje će danas biti predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, potvrdila je novinarima glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Istakla je da se uhapšeni sumnjiče da su izdavali vozačke dozvole bez položenog vozačkog ispita te dodala da se akcija nastavlja i danas.

Isprva je, kako smo već objavili, privedeno šest osoba, među kojima i jedan referent za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U okviru ovih aktivnosti izvršen je i pretres objekata u kojima je smješten ovaj sektor, u općini Novo Sarajevo,a privedene osobe su osumnjičene za zloupotrebu položaja ili ovlasti, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave.

O akciji se oflasio i MUP KS-a: “Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je pod nadzorom i u skladu s naredbom Tužilaštva KS-a poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS-a. Ovo je dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS-a da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima, jačamo integritet u radu, ali i vratimo povjerenje građana u rad Ministarstva”, naveli su u saopćenju te naglasili da je MUP odlučan da se obračuna sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja svojih uposlenika.